Pratite nas na društvenim mrežama

Naše Dobro potiče sa poljoprivrednog dobra

Žig nastao iz želje da osvešćenom kupcu obezbedi detalje o mestu i načinu uzgoja, kao i prerade odabranih organskih proizvoda. Inicijalni portfolio proizvoda pod ovim žigom predstavlja poljoprivredno dobro Ecoagri Serbia d.o.o. iz Bele Crkve u Banatu (www.ecoagri.rs), posvećeno isključivo organskom uzgoju žitarica i uljarica. Uz obavezni srpski, društvo nosi EU Bio i Bio Suisse sertifikate, a širok spektar organskih ratarskih kultura isključivo izvozi, u Švajcarsku i Nemačku.

Pojam organsko

Naziv “organski” (proizvod) potiče od ideje da se proizvodnja hrane posmatra kao jedinstven, harmoničan organizam. Ovaj pristup isključuje upotrebu pesticida, teških metala, aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, veštačkih aroma, antibiotika, hormona, lekova, te svakako upotrebu GMO.

Prevencija je osnovni princip pri uzgoju, čuvanju, preradi i pakovanju organskog proizvoda. Beskompromisan pristup svim aspektima organskog poslovanja – objedinjenost i zaštićenost poseda, te specijalizacija stručnjaka, opreme i objekata – je neophodni preduslov koji rizik kontaminacije organskog proizvoda svodi na minimum. Odgovoran domaćin stoga teži objedinjenosti procesa, od njive do trpeze.

Ecoagri Serbia

Naše poljoprivredno Dobro za ratarsku proizvodnju, Ecoagri Serbia je vođeno isključivo organskim principima uzgoja, čuvanja i prerade žitarica i uljarica. Naša kontinuirana briga o kvalitetu je nagrađena i najprestižnijim Bio Suisse sertifikatom. Kupci naših žitarica i uljarica su značajni akteri na zahtevnim tržištima Švajcarske i EU. Obrađujemo približno 2.000ha, što nas čini najvećim organskim ratarom u širem regionu. Ratarske kulture odgovorno čuvamo u namenskom silosu. Žitarice hladno meljemo na vlastitom modernom kamenom mlinu i pakujemo u sopstvenom pogonu u kvalitetnu ambalažu. Mlinske proizvode nastale tradicionalnim hladnim mlevenjem na savremenom kamenom mlinu, integralna i crna brašna, mekinje sa klicama i integralne grizove, kao i žitarice u zrnu pakujemo u kvalitetnu ambalažu u sopstvenom pogonu. Paleta će uskoro biti proširena belim brašnima i belim grizovima sa vlastitog valjčanog mlina.

Sertifikati

Galerija slika

0